Kronborg slot

 
03-07-2008
Danmark

Kronborg er et slot i Helsingør. Slottet ligger på Sjællands yderste spids, hvor Øresund er smallest.

I 1420’erne begyndte den danske konge, Erik af Pommern, at opkræve en særlig sundtold af de forbisejlende skibe. For at understøtte denne opkrævning lod han opføre en stærk fæstning ved navn Krogen på det sted, hvor Kronborg nu ligger. Fæstningen bestod af en række huse bag en ringmur.

Siden opførelsen er Krogen udbygget løbende, og i 1570’erne byggede Frederik 2. borgen om med 4 fløje. Umiddelbart fremtræder Kronborg som et på den tid helt igennem nybygget slot, men indendørs er der mange mure fra Krogens tid, og flere steder er der blændede vinduesåbninger mellem 2 rum, trappetrin der ingen steder fører hen m.m.

At Kronborg oprindeligt var planlagt 3-fløjet kan ses i fløjenes bredde; den østlige fløj er noget smallere end resten, og består faktisk kun af lange gallerier, så man kan gå indendørs fra de kongelige gemakker til slotskirken og dansesalen. I kasematterne gemmes der en stenfigur af Holger Danske, og efter legenden siges det, at skulle Danmark komme i fare, vil Holger Danske rejse sig og redde sit gamle fædreland.

Bedømmelse: 7.00 af 10


 
 
Find information om: rejse beskrivelse Skiferie rejser rejseguide ferieguide ferie
(Hovedkategori: Seværdigheder)