Sydney Opera Hus

 
28-03-2008
Australien

Sydney Opera House ligger i Sydney, New South Wales i Australien, og er en af de mest særprægede og berømte bygninger fra 1900-tallet, og et af de mest berømte arenaer for kunstneriske opførelser i verden. Bygningen er på Kulturkanonen, der er en liste med 108 kunstværker, som man fra officielt hold finder essentielle i den danske kulturarv. Operahuset er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

UNESCO har sat operahuset i Sydney på listen over verdens kulturelle arv.

Det er placeret på Bennelong Point i havnen i Sydney, med en park i syd og nær den enorme bro Sydney Harbour Bridge. Bygningen og dens omgivelser er et ikon for Australien. For nogle minder de runde skal-sektioner om en flåde af hvide sejlskibe som man ofte ser i Sydneys havn. Turister som for det meste ikke har nogen interesse i opera, tager til bygningen i tusindtal for at se den.

Foruden opsætning af teaterstykker, ballet og musicals huser operabygningen kontorer for Opera Australia, Sydney Theatre Company og Sydney Symphony Orchestra. Bygningen bliver administreret af Opera House Trust, under New South Wales (NSW) Ministry of the Arts.

[redigér] Beskrivelse

Operahuset i Sydney har omtrent 1000 rum, inklusive fem teatersale, fem øvelsesstudier, to hovedhaller, fire restauranter, seks barer og talrige souvenirbutikker.

Taget er består af 1.056.000 hvidt-glaserede fliser, importeret fra Sverige. Til trods for deres selvrensende natur har de brug for periodisk at blive vedligeholdt. Bygningens interiør er sammensat af lyserød granit importeret fra Tarana, New South Wales, og træ og krydsfiner fra det nordlige New South Wales.

Bedømmelse: 5.50 af 10

 
 
Find information om: ferie rejseguide rejser rejse beskrivelse Skiferie ferieguide
(Hovedkategori: Seværdigheder)