Teotihuacan

 
26-03-2008
Mexico

Teotihuacan er en kommune i delstaten Mexico i Mexico.

Kommunen dækker et areal på i alt 82,66 km² og havde ifølge folketællingen i år 2000 et indbyggertal på 44.653. Den er mest kendt for at være hjemsted for Teotihuacán-pyramiderne.

Teotihuacan var den største by i det præ-columbianske Amerika. Den ligger i delstaten Mexico i Mexico, ca. 40 km nordøst for Mexico City. "Teotihuacan" er et aztekisk navn, som betyder gudernes sted. Ifølge legenden var det her guderne mødtes for at planlægge skabelsen af mennesket. Navnet Teotihuacan refererer også til den civilisation, som byen dominerede, og som i sin storhedstid dækkede det meste af Mesoamerika.

Byen Teotihuacan blev bygget omkring år 300 f.Kr. og havde sin storhedstid fra 300 til 600 e.kr., hvor den var centrum for en indflydelsesrig kultur. Da byen var på sit højeste, dækkede den et areal på 13 km² og var formentlig hjemsted for over 150.000 indbyggere.

Omkring år 650 var det begyndt at gå tilbage for Teotihuacan som stormagt. Byen blev plyndret og nedbrændt, måske af indvaderende toltekere omkring år 750 e.kr.

Man glemte aldrig eksistensen af denne store by. Den ødelagte by blev i aztekernes tid et valfartssted, den forbløffede besøgende conquistadorer og har været en af de mest besøgte attraktioner for besøgende i Mexico siden det 19. århundrede. Mindre arkæologiske udgravninger blev foretaget i det 19. århundrede og i 1905 begyndte man på større udgravnings- og restaureringsprojekter, hvor solens pyramide blev færdigrestatureret til festligholdelsen af ethundredeårsdagen for Mexicos uafhængighed i 1910.

Teotihuacan er stadig en stor turistattraktion og der er nu også et museum, og de arkæologiske udgravninger på stedet fortsætter.

Bedømmelse: 1.00 af 10

 
 
Find information om: ferie rejseguide ferieguide rejse beskrivelse Skiferie rejser
(Hovedkategori: Seværdigheder)